Askaneli

D&B-Wineries importeur van Topwijn!

Wij verkopen geen alcohol aan personen onder de 18.

DCIM175GOPRO

Askaneli

Topklasse wijn uit Georgië!

13761146001
at last boloooonew kundze foni kompozicia

Wijnhuis Askaneli

ASKANELI BROTHERS – 18 jaar op de wereldmarkt
antimozi1_grootvader
De wortels van de geschiedenis van ” Askaneli Brothers” liggen in het dorp Askana. De naam van het dorp zelf is verbonden met de activiteit van Askanels – Bakhusis’ afstammeling die de zoon was van Enesis. Zijn naam: Askanius. Als er niet een wijnmaker Antimoz Askaneli (voorvader van Askanels) was geweest, dan zou de legende alleen een legende zijn gebleven.

De geschiedenis van het wijnhuis

De wortels van de geschiedenis van Askaneli Brothers liggen in het dorp Askana in de regio Guria. Zelf de naam van het dorp is gerelateerd aan de activiteiten van Askanelis. De zoon van Aeneas, afstammeling van Dionysus (Goed van de wijn) werd Ascanius genoemd. De legende vertelt ons dat voorvader van Askanelis, Antimoz Askaneli, wijnbouwer is geweest (1880).

18 jaar geleden, hebben de broers ging terug de activiteiten van hun voorouders herpakt. Hier ligt dan ook de fundatie van het wijnhuis Askaneli Brothers.

Askaneli Borthers bezit wijngaarden in Kakheti (Kindzmarauli-gebied) en Guria (district Ozurgeti, dorp Bakhvi).

Askaneli_nu1

‘Askaneli Brothers’ vandaag

De verwerking van druiven tot wijn wordt gedaan aan de rand van de stad Tbilisi. Met moderne faciliteiten wordt heerlijke wijn geproduceerd. Ale één van de weinige wijnhuizen heeft ‘Askaneli Brothers’ eigen apparatuur voor de productie van hoogwaardige Cognac en Chacha. De producten worden opgeslagen in eiken vaten. Op alle stadia van het productieproces (de gehele cyclus vanaf de ontvangst van druiven en eindigend met het bottelen), is onderhevig aan een strikte controle die aan de Europese standaard voldoet en borg staat voor de al jaren constante kwaliteit.
De beste wijn-makers worden uitgenodigd door ‘Askaneli Brothers’, om op de hoogte te blijven van de actuele technologieën en te leren van de traditionele methoden die vele wijnbouwers nog hanteren. Onze eigen wijnmakers worden er regelmatig op uitgestuurd om Europese trainingen en seminars te volgen Askaneli_nu2over wijnbereiding, degustatie en filtratie.

De geproduceerde producten worden geleverd in een groot aantal landen, waaronder Rusland, Oekraïne, Kazachstan, Letland, China, Duitsland, Frankrijk, Finland, Litouwen, Tsjecho-Slowakije, de VS, Canada en vele andere landen. En nu ook in Nederland en België.

 

Vele onderscheidingen

De hoge kwaliteit van de ‘Askaneli Brothers’ producten worden bevestigd door de vele onderscheidingen ontvangen op verschillende internationale tentoonstellingen en degustaties.

Vooral de eerste plaats op de Internationale Degustation Competitie “best drink”, behaald door maar liefst vijf nominaties spreekt boekdelen. Producten van ‘Askaneli Brothers’ werden geselecteerd uit 58 alcoholische dranken van de verschillende categorieën van de 21 deelnemende landen.

Het bedrijf onderging gedurende één maand een complexe en grootschalige bedrijfsscan met succes. Het resultaat hiervan is het bezit van een hoogwaardig kwaliteitscertificaat dat 3 geldig is.

In 2012 en 2013 werd ‘Askaneli Brothers’ eigenaar van verschillende awards van de prestigieuze wedstrijd “Decanter”. De onderscheidingen van de Decanter Asia Wine Awards 2015 zijn tevens het bewijs dat onze wijnen tot de beste van de wereld behoren. In 2015 zijn de volgende onderscheidingen uitgereikt:

  • Rode droge wijn: ‘Seperavi’            – De zilveren medaille
  • Rode (half) zoete wijn: ‘Kindzmarauli’    – De bronze medaille
  • Droge witte wijn: ‘Tsinandali’         –  Decanter diploma

Decanter Asia Wine Awards, één van de belangrijkste en meest invloedrijke jaarlijkse wedstrijden van Azië. Deze wedstrijd, waar de beste wijn experts worden uitgenodigd, valt op door zijn strenge product evaluatiecriteria.